Confidenţialitate

3.000 de tone de alge și deșeuri, adunate de pe plaje, de la începutul lunii iulie

O cantitate de 3.000 de tone de alge şi deşeuri a fost colectată de pe plajele româneşti, de la începutul lunii iulie, de către echipele Apele Române Dobrogea-Litoral, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Administraţiei Naţionale “Apele Române” (ANAR).

“În ultima perioadă se constată o dezvoltare algală puternică în zona de sud a litoralului românesc, în staţiunile Olimp, Mangalia şi Vama Veche. Cantităţile însemnate de algă se întâlnesc, atât în apa mării, cât şi pe plajă. Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa intervin pentru curăţarea lor, pe timpul nopţii, pe toată linia ţărmului, de la Năvodari până la Vama Veche. Utilajele folosite sunt specializate pentru colectarea algelor. 3.000 de tone de alge şi deşeuri au fost colectate, de la începutul lunii iulie, pe plajele româneşti de către Apele Romane Dobrogea-Litoral”, notează miercuri sursa citată.

Specialiştii ANAR arată că “fenomenele algale sunt naturale şi sunt condiţionate de numeroşi factori cum ar fi: conţinutul de nutrienţi în apă, turbiditate, curenţi de fund, furtuni, temperatura apei, starea generală a ecosistemului”.

Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii, precizează instituţia.

Foto: Apele Române Dobrogea/Facebook