Confidenţialitate

CLUJ-NAPOCA: A fost reținut profesorul universitar suspectat că a luat mită de la studenți

Profesorul universitar Ioan Ardelean, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), bănuit că lua mită de la studenţi pentru a trece restanțele a fost reținut pentru 24 de ore.

Sâmbătă, au fost și percheziții ale procurorilor la locuința sa și la biroul din sediul Universității din Cluj.

Avocatul profesorului, Alexandru Rîşniţă, neagă la  Europa FM faptul că profesorul ar fi fost prins în flagrant când lua mită de la studenți, așa cum s-a vehiculat în presă:

“Situația este oarecum incertă. Clientul meu are calitatea de suspect, de aceea nu se poate lua o altă măsură preventivă. Din punctul meu de vedere ar trebui să existe mai multe probe, nu doar cele existente la dosarul cauzei, care din punctul meu de vedere este oarecum șubredă”.

Întrebat de Europa FM dacă profesorul a fost prins în flagrant, avocatul său neagă acest lucru: “Este exclus. Nu a fost prins în flagrant când lua bani. Este o informație vehiculată în presă.

Ioan Ardelean este profesor universitar la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice Cluj-Napoca, Departamentul de Mecatronică şi Dinamica Maşinilor.

Dascălul riscă să fie demis, dacă acuzațiile se dovedesc a fi adevărate– a anunțat, la Europa FM, Mirela Boțan, purtătoarea de cuvânt a Universității Tehnice din Cluj.

Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca a luat act de cele ce se întâmplă și dezavuează astfel de acțiuni. Așteptăm și noi raportul celor de la DGA și a reprezentanților de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. În funcție de acest raport, vom avea măsurile noastre, asta însemnând că dacă aceste acuzații se verifică, măsurile noastre vor fi drastice”, a spus Mirela Boțan.

Întrebată dacă măsuri drastice înseamnă desfacerea contractului de muncă, Mirela Boțan a răspuns: ”Absolut!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.