Confidenţialitate

2025, declarat „Anul Copilului” în România. Deputat UDMR: Acest lucru nu rezolvă problemele reale. Avem nevoie de o aplecare mai bună asupra problemelor tinerilor din România | AUDIO

2025 a fost declarat „Anul Copilului” în România. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, 2 octombrie, proiectul legislativ. Legea prevede organizarea de manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaţionale, culturale şi civice ale copiilor, dar și prioritizarea proiectelor și investiţiilor în această direcție.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero: Este esențial să accelerăm acele proiecte care vin în sprijinul copiilor și promovează drepturile acestora

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„România a făcut multe progrese care sunt recunoscute la nivel internațional, însă este necesar să facem pași în plus. În toate regiunile țării este esențial să accelerăm acele proiecte care vin în sprijinul copiilor și promovează drepturile acestora”, a transmis ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Opoziția a contestat discursul ministrului Intotero, pe motiv că a fost… prea pompos și nu a oferit date concrete.

Dan Tănasă, deputat AUR: „În fiecare zi, în România se culcă peste 200.000 de copii flămânzi. Cifrele sunt foarte dure și cifrele vorbesc”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„O inițiativă lăudabilă, dar nu cred că e momentul acum să ascundem mizeria sub preș. Să nu se vadă cumva că România este lider la trafic de copii în Uniunea Europeană. În fiecare zi, în România se culcă peste 200.000 de copii flămânzi. Cifrele sunt foarte dure și cifrele vorbesc”, a declarat Dan Tănasă, deputat AUR.

Declararea Anului Copilului nu rezolvă problemele reale, a reacționat și deputatul UDMR Andrea Csep.

Andrea Csep, deputat UDMR: „Avem nevoie de o aplecare mult mai bună asupra problemelor pe care le întâmpină tinerii din România”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Degeaba vorbim de Anul Copilului când în România se nasc din ce în ce mai puțini copii. Degeaba vorbim de drepturile copiilor dacă peste 30-40 de ani  nu o să mai avem destui copii de care să avem grijă. Avem nevoie de o aplecare mult mai bună asupra problemelor pe care le întâmpină tinerii din România. De ce pleacă acești tineri, de ce nu își întemeiază o familie în România”, a spus Andrea Csep, deputat UDMR.

Peste 1,5 milioane de copii din România se află acum în risc de sărăcie sau excluziune socială, arată statisticile oficiale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Universitatea Politehnica din București impune reguli noi studenților cazați în căminele sale, ca măsură după incendiul izbucnit în septembrie în campusul Regie | AUDIO