Confidenţialitate

10 deserturi de inspirație franceză pe care să le încerci (P)

Crème brulée, mousse de ciocolată, eclere și macarons…ce au toate aceste deserturi în comun? În afară de a fi absolut delicioase, ele sunt deserturi populare franțuzești. Există atât de multe deserturi de origine franceză pe care le iubim, încât este aproape imposibil să numim un deliciu preferat, care să nu aibă de-a face cu gastronomia franțuzească.

Dacă și tu ești cu gândul la deserturi și ai da orice acum să apară ca prin magie în fața ta un mousse de ciocolată sau un mille-feuille, îți vom vorbi în articolul următor despre cele mai apreciate deserturi de inspirație franceză pe care e musai să le încerci. Asta dacă nu ai făcut-o deja până acum!

  1. Macarons

În topul deserturilor de inspirație franceză se află, desigur, macarons, aceste fursecuri plăcute din punct de vedere estetic, ce constă dintr-o bezea din albuș de ou, amestecată cu făină de migdale, zahăr și diverși coloranți. Straturile exterioare crocante și umplutura bogată de gem, ganache sau cremă de unt, gama uimitoare de culori și textura lor transformă aceste mici deserturi în preferatele oamenilor din întreaga lume.

  1. Eclere cu ciocolată

Eclerele cu ciocolată sunt alte deserturi franțuzești iubite la nivel global, datorită gustului lor delicios și aspectului mai mult decât apetisant. Eclerele cu ciocolată sunt o formă de aluat pentru choux, umplute cu cremă și acoperite cu glazură de ciocolată. Desigur, în prezent, aceste delicii vin cu cele mai variate filling-uri și glazuri, cu un aspect estetic încântător. Știm că deja ți-am făcut poftă, așa că-ți poți comanda de îndată eclere de la Chocolat, în cele mai delicioase sortimente!

  1. Crème brulée

Crème brulée este unul dintre cele mai populare deserturi franțuzești din toate timpurile și din motive întemeiate! Cele două straturi contrastante de cremă delicioasă de vanilie, sub un strat de zahăr caramelizat crocant reprezintă combinația perfectă. În plus, vei fi surprins de cât de simplu este să prepari crème brulée chiar la tine în bucătărie, din ouă, smântână de gătit, zahăr și vanilie!

  1. Mille-feuille

Numele franțuzesc al acestui desert popular în Franța face referire la numărul mare de foi de patiserie ce alcătuiesc prăjitura. Acest deliciu constă din cremă de vanilie plasată între bucăți din aluat foietaj. De regulă, desertul este acoperi cu cremă de ciocolată.

  1. Profiterol

Este imposibil să nu fi auzit până acum de clasicul desert franțuzesc – profiterol. Celebrele profiteroles sunt mici bile choux, cu umplutură dulce de frișcă, cremă sau înghețată. Aceste biluțe pot fi decorate, lăsate simple sau acoperite cu sos de ciocolată, caramel sau zahăr pudră. E musai să le încerci și tu!

  1. Crepes

Clătitele sunt deserturi extrem de populare la nivel mondial, nu doar în bucătăria franceză. De ce? Pentru că sunt un desert versatil, ce necesită ingrediente simple. Nimic nu se compară, însă, cu gustul și aromele acelor vestite crepes franțuzești, aceste clătite subțiri ce pot fi servite cu aproape orice topping. Unde mai pui că în fiecare an, pe 2 februarie, în Franța se sărbătorește Crêpe Day, o zi dedicată acestor deserturi delicioase!

  1. Pain au chocolat

Un alt desert franțuzesc pe care trebuie neapărat să-l încerci este și pain au chocolat, unul dintre deliciile preferate ale francezilor. Cu un aluat stratificat similar croissantelor și cu umplutură de ciocolată, pain au chocolat este servit adesea cald și este unul dintre cele mai populare deserturi franceze pe care le vei găsi în majoritatea brutăriilor și supermarketurilor locale.

  1. Mousse de ciocolată

Dacă nu ai servit până acum mousse de ciocolată franțuzesc, nu ai idee ce ai pierdut! Acest desert inedit franțuzesc este preparat, de regulă, cu ciocolată neagră cremoasă și catifelată. Aroma mousse-ului de ciocolată este intensă și poți servi acest desert cu fructe sau frișcă. În limba franceză, mousse se traduce prin „spumă”, așa că trebuie să-l încerci pentru a vedea cât de spumos poate fi!

  1. Madeleines

Madelenele, cunoscute și sub denumirea franțuzească de petite madeleines sunt prăjituri mici în formă de scoici, asemănătoare cu pandișpanul. Acestea au adesea adăugate în compoziția pentru aluat nuci măcinate fin, așa cum sunt migdalele. În rețetele tradiționale franțuzești madeleines au o aromă de coajă de lămâie discretă.

  1. Clafoutis

Clafoutis este un desert consistent care se transformă în deliciul perfect pentru cei ce iubesc fructele. Acest deliciu este preparat din cireșe negre, înconjurate de un aluat cremos și pufos. În prezent, rețetele de clafoutis se prepară și cu mere, prune, mure sau alte fructe, însă rețeta tradițională a francezilor este cea cu cireșe negre.

Dintre atâtea delicii, tu cu ce deserturi de inspirație franceză ești gata să-ți răsfeți papilele gustative?