Sustenabilitatea se atinge atunci când fiecare dintre noi, de la mic la mare, se implică în această tranziție. Este și motivul pentru care RetuRO – administratorul Sistemului de Garanție-Returnare în România – a derulat în mai multe școli din România atelierele educaționale “Ora Reciclării”. Programul s-a desfășurat cu sprijinul Let’s Do It, Romania!, iar misiunea acestuia a fost să inspire noua generație să adopte comportamente sustenabile, devenind astfel lideri ai schimbării în comunitățile lor.
Rezultatul? Peste 1.700 de copii din clasele I-IV au învățat prin joacă și activități interactive despre importanța și beneficiile returnării ambalajelor reciclabile. De asemenea, cei mici au descoperit că ambalajele corect gestionate reprezintă nu doar un câștig imediat, ci și unul pe termen lung, mult mai valoros. Atelierele interactive au avut loc în 25 de școli din București, Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Prahova, iar cei mici au avut un nivel de implicare pentru o Românie mai curată demn de urmat pentru orice adult.
Programul “Ora Reciclării” face parte din strategia extinsă a RetuRO de informare privind importanța implicării fiecăruia dintre noi în eforturile de reciclare, pentru a ne atinge scopul comun de a trăi într-o țară mai curată. De altfel, una dintre misiunile principale ale RetuRO este să schimbe percepții și comportamente legate de gestionarea ambalajelor și să încurajeze o cultură a sustenabilității. Prin acest proiect, RetuRO și-a asumat și rolul catalizator al schimbării, demonstrând că fiecare acțiune contează și că, împreună – cu mic, cu mare – putem crea o diferență semnificativă.
Sistemul de Garanție-Returnare implementat în România de RetuRO este cel mai mare proiect de economie circulară din zona de mediu din țara noastră. De la demararea sa și până la finalul lunii iunie, peste 800 de milioane de ambalaje cu logo-ul „Ambalaj cu garanție” au fost returnate de consumatori.